Opel Zafira-e Life: флагман для комфортних і екологічно-чистих пасажирських поїздок

Opel Zafira-e Life: флагман для комфортних і екологічно-чистих пасажирських поїздок

4 ключові факти новини:

  • На вершині модельної лінійки – електро-версія очолює сімейство пасажирських венів Zafira Life.
  • Два варіанти акумулятора (50 кВтг або 75 кВтг) – запас ходу 230 км або 330 км (згідно циклу WLTP).
  • Хороша динаміка – електромотор на 100 кВт (136 к.с.) і 260 Нм.
  • «Офіс на колесах» – бічні зсувні двері з електроприводом, пересувні сидіння з шкіряною оббивкою, панорамний дах.

Бренд Opel продовжує електрифікацію модельного ряду, представляючи повністю електричну версію своєї флагманської моделі для пасажирських перевезень Zafira Life. Новинка Opel Zafira-e Life пропонує всі переваги основної моделі з ДВС, а також дарує комфортне, тихе, спокійне водіння завдяки наявності електромотора. Більшість версій мають висоту кузова не більше 1,9 м, що відкриває доступ на підземні паркінги бізнес і торгових центрів, а також парковки готелів. Крім того, електромобіль Opel Zafira-e Life має унікальну особливість – можливість буксирування причепа з максимальним навантаженням до 1 000 кг.

 

Потужний електродвигун, вибір акумулятора, великий запас ходу

Приховуючи під капотом електромотор потужністю 100 кВт (136 к.с.) з обертовим моментом 260 Нм, новинка Opel Zafira-e Life пропонує саме такі динамічні характеристики, яких ви чекаєте від великого вена. Наприклад, максимальна швидкість електромобіля досягає 130 км/ч, чого достатньо для впевненого і комфортного руху навіть по швидкісним автобанам.

Клієнтам доступні відразу два тягових акумулятора на вибір – 50 кВтг або 75 кВтг. У першому випадку номінальний запас ходу складає 230 км, у другому можна розраховувати на 330 км (дані по вимірювальному циклу WLTP). Тягові акумулятори побудовані за технологією «Літій-Іон» і складаються з 18 або 27 осередків відповідно, які максимально щільно упаковані в днище автомобіля – в результаті, не вимагаючи компромісів в питаннях простору салону або корисного вантажного обсягу.

Електромобіль Opel Zafira-e Life також оснащений системою рекуперації з можливістю гнучкого управління її інтенсивності спрацьовування. Це дозволяє плавно сповільнювати електрокар, збирати електроенергію при гальмуваннях – і, врешті-решт, підвищує ефективність роботи силової установки в цілому.


Процес зарядки акумулятора і «онлайн» сервіси для вашого комфорту

Зарядка електричного вена Opel Zafira-e Life максимально проста. Можна використовувати звичайну домашню розетку, спеціальний зарядний пристрій типу «wallbox» або публічну станцію «швидкої» зарядки. В останньому випадку, при використанні «швидкої» зарядної станції постійного струму (DC) потужністю 100 кВт, для зарядки акумулятора 50 кВтг до рівня 80% буде потрібно всього 30 хвилин (45 хвилин для акумулятора 75 кВт · год). Також електромобіль Opel Zafira-e Life, в залежності від ринку і конкретної версії, пропонує вбудований зарядний пристрій потужністю 7,4 кВт (для 1-фазної лінії змінного струму АС) або навіть 11 кВт (для 3-фазної лінії змінного струму АС) . Таким чином, Бренд пропонує різноманітні варіанти зарядки акумулятора – які, одночасно, дозволять проводити мінімум часу на зарядній станції, а також забезпечать тривалий термін служби акумулятора. Адже не дарма на тяговий акумулятор діє гарантія вісім років або 160 тис. км пробігу!

Творці електромобіля подбали про те, щоб його використання було максимально комфортним для клієнта. Наприклад, завдяки системі «OpelConnect» і з додатком «myOpel», власник електромобіля може перевіряти рівень зарядки акумулятора, програмувати час включення кондиціонера або обігрівача салону, створювати графік відстроченого старту зарядки, тд. Також варто відзначити фірмові сервіси Групи PSA – «Free2Move» . Даний багатофункціональний додаток підкаже шлях до однієї з 140 тис. зарядних станцій, дозволить відстежити швидкість зарядки акумулятора, а також провести оплату за отриману електроенергію.


Три розміри Opel Zafira-e Life: «Small», «Medium», «Large»

Новинка Opel Zafira-e Life доступна в трьох варіантах довжини кузова і може перевозити до дев'яти осіб – таким чином, вен повністю відповідає запитам різних клієнтів.

Гаму відкриває 4,6-метрова версія Opel Zafira-e Life «Small» (доступна з початку 2021 роки), яка ідеально поєднує компактні зовнішні розміри і достатній внутрішній простір кузова. Всередині якого, до речі, також можуть розміститися до дев’яти людей. Невеликий діаметр розвороту (11,3 м), а також великі зсувні бічні двері з електроприводом і сенсорним відкриванням за помахом ногою, перетворюють даний електромобіль в ідеального партнера для поїздок по тісних міських вулицях. Справжній унікум в класі! Варіант Opel Zafira-e Life «Medium» має збільшений кузов – плюс 35 см в довжину, колісна база 3,28 м, більше простору для ніг задніх пасажирів. Даний варіант є оптимальним для більшості покупців, «центровий гравець» в сегменті великих венів D-класу. Нарешті, на вершині модельного ряду розташувалася версія Opel Zafira-e Life «Large» , яка готова змагатися з найбільшими представниками в своєму сегменті – наприклад, багажний відсік може досягати обсягу 4 500 л.

Електромобіль Opel Zafira-e Life можна сміливо назвати «гуру трансформації» . Так, в залежності від конкретного виконання, вен може запропонувати 5-9-місний салон. Складні сидіння, включаючи крісло переднього пасажира, дозволяють перевозити довгоміри – аж до 3,5 м. Задній диван може не тільки складатися, але і повністю зніматися для організації максимально просторого вантажного відсіку. Нарешті, у виконанні «Lounge» електромобіль буквально перетворюється в «офіс на колесах»: чотири рухомих сидіння ззаду, шкіряна оббивка, посадка «обличчям до обличчя», великий запас місця для ніг, панорамний дах, тд.


Максимум оснащення – для вашого комфорту і безпеки

Електричний вен від Opel може запропонувати всі системи і технології, які служать вашому комфорту і безпеці під час поїздки.

Так, камера і радар в передній частині автомобіля ретельно стежать за обстановкою на дорозі. Даний комплекс може розпізнавати інші автомобілі і пішоходів, видавати попередження і навіть активувати екстрене гальмування (на швидкості до 30 км/ч). Адаптивний круїз-контроль дозволяє підтримувати швидкість і дистанцію до автомобіля попереду, а також може знижувати швидкість аж до 20 км/ч. Контроль рядності руху і функція спостереження за втомою водія допоможе тим людям, кому доводиться багато їздити, часом і в нічний час. Також передбачена система автоматичного перемикання світла «ближній»/«дальній». Нарешті, унікальною пропозицією в даному сегменті є кольоровий проекційний дисплей, на який виводиться вся необхідна дорожня інформація: швидкість руху, підказки навігації, тд.

Сенсорний 7-дюймовий дисплей в салоні автомобіля є центром інформаційно-розважальних систем «Multimedia» і «Multimedia Navi». Дані системи підтримують Apple CarPlay і Android Auto. Штатна навігаційна система пропонує детальну карту місцевості. Нарешті, максимальні версії моделі Opel Zafira-e Life можуть запропонувати десять динаміків – все для ідеального звучання улюбленої музики. Також слід зазначити, що на сенсорний 7-дюймовий дисплей може виводитися зображення з ширококутної камери заднього виду.

Таким чином, новий електричний вен Opel Zafira-e Life займає позицію флагмана і в лінійці основної моделі Zafira Life, і серед пасажирських венів Бренда Opel. Електромобіль Opel Zafira-e Life пропонує широкий вибір версій, продуманий і трансформований салон, численне високотехнологічне оснащення, а також екологічну чистоту, тишу і комфорт поїздок з використанням електромотора. Завдяки даним якостям, електричний вен Opel Zafira-e Life стане ідеальним вибором для багатьох клієнтів - як приватних, так і корпоративних покупців. Прийом замовлень на новинку в Європі стартує протягом літа нинішнього року.



Поділіться з друзями: